di 7 mei 2024
14:30 - 16:30 uur

Gratis

Deze activiteit is gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Activiteit


Voor

Volwassenen

Handwerkcafé

Haak aan

Haak aan bij ons Handwerkcafé! Jong en oud komen hier samen om te handwerken: borduren, kantklossen, patchwork, quilten, breien of haken alles is mogelijk! Kom patronen en tips uitwisselen of gewoon wat kletsen met een kopje koffie of thee erbij. 

Wil je meebreien- of haken voor het project Er moeten meer bijtjes bij? Tijdens het handwerkcafé zijn de garens aanwezig, die via Suzanne's Handwerkshop gesponsord worden door Durable. 

Bibliotheken Midden-Groningen organiseren in samenwerking met Suzanne's Handwerk Shop het project Er moeten meer bijtjes bij! We roepen iedereen in Midden-Groningen op om bijtjes te haken of te breien. Gebruik daarvoor de kleuren geel, zwart, wit en donkerbruin. De bijtjes kan je inleveren bij onze Bibliotheken en bij Suzanne's Handwerk Shop. In de zaaimaand april verspreiden we deze bijtjes in zwermen op verschillende plekken in de gemeente, met daaraan een biologische, inheemse bijenmix uit onze Zadenbibliotheken. Iedereen die dat wil, mag zo'n bijtje meenemen. We vragen de zaadjes te zaaien; meer bloemen is goed voor de bijtjes en er moeten meer bijtjes bij!
Via Suzanne's Handwerk Shop sponsort Durable garens voor het maken van de bijtjes. Hiervan kan gebruik worden gemaakt tijdens de speciale bijtjes brei- en haakochtenden in Suzanne's Handwerk Shop en tijdens de handwerkcafés in de Bibliotheek van Hoogezand, Zuidbroek en Harkstede. 

Praktische info

Kom gerust langs, aanmelden is niet nodig.