ma 29 april 2024
15:00 - 16:30 uur

Gratis

Activiteit


Voor

Basisschoolkinderen
Middelbare scholieren
Volwassenen

Wilde bijtjes maken met Willem Kolvoort

Workshop sjabloondruk

Willem Kolvoort kennen we als postermaker van muziekzaal Vera. Een van de dingen die bij die posters opvallen, zijn de vele beestjes en dieren. En dat is niet zo gek, want Willem is ook illustrator van de veelgelezen natuurrubriek ‘Kijken naar’ die Gerrit Jansen in De Gelderlander heeft. De illustraties die hij daarvoor maakt, laten goed zien wat er leeft, groeit en bloeit in Nederland. Maar dan wel met een twist, natuurlijk. Deze illustraties vind je ook in het door Willem geillustreerde Natuurboek.

Nu is het tijd om zelf zo’n speels, fantasievol beestje te maken! Willem toert langs de Bibliotheken om bijtjes te drukken. Zoals hij zelf zegt: Het gaat niet zo goed met onze insecten en wilde bijtjes... tijd voor actie!

In deze workshop ga je met sjabloondruk, een eenvoudige techniek die iedereen heel snel onder de knie heeft, nieuwe bijtjes en andere kriebelbeestjes maken! Het is een doorlopende workshop en jong en oud is welkom om mee te doen.

Praktische info

Deze activiteit maakt deel uit van De Klinker Kidsweek. Kom in de meivakantie naar de Klinker en doe mee met ons fantastische activiteitenprogramma!

Kom op maandag 29 april naar de kindermiddag in de bibliotheek met activiteiten en verhalen over de natuur. Je kunt blije bij bommen maken, je kunt bijtjes sjaboondrukken en naar de mooiste verhalen over de natuur komen luisteren.

Doe woensdag 1 mei lekker mee met de workshop dieren tekenen.

Ga zaterdag 4 mei naar Beuk! Een prachtige kindervoorstelling over een muis die zich afvraagt van wie het bos nu precies is.

Of ga deze week naar de film Garfield over een kat die te gekke avonturen beleeft.