ma 29 april 2024
02 april 2024 t/m 30 april 2024

Gratis

Expo


Expositie Knoalster Fotocollectief

Werk in kleur

Het Knoalster Foto Collectief is een groep van tien enthousiaste fotografen (semi-amateur en professioneel) uit Stadskanaal en omstreken.

Het collectief is vanuit een spontaan idee ontstaan meteen na de tweede editie van de kunstroute Kunst op Noord in Stadskanaal-Noord, waarna de eerste gezamenlijke expo volgde in december 20222. In november 2023 volgde groepsdeelname aan de derde editie van Kunst op Noord.

Zij hebben als collectief een gezamenlijk doel: het organiseren van groepsexposities in Stadskanaal en wijde omgeving. Wat meteen opvalt aan de exposities is de grote variatie aan onderwerpen.

Iedere fotograaf hanteert zijn eigen uitgangspunten en werkwijze en dat levert altijd mooi, afwisselend resultaat op. Het gaat van landschapsfotografie naar studiofotografie en van Urbex fotografie naar straatfotografie. Er is zelfs een fotograaf die zich onderscheidt door ook analoog te fotograferen. Sommige foto’s worden gemaakt tijdens verre reizen, andere foto’s worden dichtbij his gemaakt of in een eigen studio.

De groep exposeert in de maand april in de bibliotheek van Stadskanaal. 

Praktische info

Deze expositie is te bekijken tijdens de openingstijden van de bibliotheek