di 21 mei 2024
03 april 2024 t/m 27 juni 2024

Gratis

Activiteit


Expositie Cora Westerink

Collages

“Papier heeft mij altijd geïntrigeerd. De structuur, patronen, de geur. Hoe het scheurt, verweekt, kleur opneemt of rimpelt. Bij het maken van collages kun je dat allemaal beleven. En het blijft verrassend.
Sinds het beëindigen van mijn schrijfbedrijf, aan het begin van de coronapandemie, ben ik dan ook veel in mijn atelier te vinden.
Ook in de twintig jaar dat ik als tekstschrijver/fotograaf werkzaam was, was papier belangrijk. Ik werkte het liefst voor tijdschriften die gedrukt worden op mooi papier, zoals Home&Garden, Daphnes Diary, LandIdee en Noorderland. De stapels bewijsnummers gebruik ik nu voor mijn collages!

Voor mij kan inspiratie voortkomen uit één enkele snipper of afbeelding. Associaties komen op gang en het thema en de hoofdkleur van een werk worden duidelijk. Daarna begint het verzamelen van papier op die kleur en dat thema. Uiteindelijk kan dan het opbouwen van de collage beginnen. Dat hele proces kan soms wel weken duren.
In mijn collages verwerk ik alle denkbare soorten papier, maar ook textiel, acrylverf, inkt, krijt, gedroogde natuurmaterialen en wat ik verder een toevoeging vind.”

www.corawesterink.nl

Praktische info

Te zien in de Foyer begane grond en op de 2e etage