za 15 juni 2024
12:00 - 18:00 uur

Kosten

€ 5,00

Inclusief koffie /thee. Toegangskaarten zijn bij de bibliotheek in Oude Pekela te koop. 


Activiteit


Festival De Verbinding

Op 15 juni vindt het bijzondere Festival de Verbinding plaats in MFC De Binding te Oude Pekela. Iedereen is van harte uitgenodigd om te genieten van dans en muziek, met optredens van onder andere een saxofonist uit Oekraïne, een Nederlandse reuzeblokfluit, een aantal zangers van mannenkoor Albatros en vrouwenkoor de Zwalkers, waar Nederlandse en Oekraïense vrouwen samen zingen.
Verder vertonen we een korte film over ons project en tijdens de pauze kun je op de foto met attributen uit Oekraïne en Nederland.

Neem ook een kijkje bij onze kleine markt met handgemaakte souvenirs uit beide landen, mede mogelijk gemaakt door het Klompenmuseum. Geniet van heerlijke Nederlandse bitterballen en proef Oekraïense culinaire specialiteiten. Dit festival is bedoeld voor jong en oud en is een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

De bibliotheek zet zich sinds oktober 2023 actief in om Oekraïners die tijdelijk in Pekela verblijven, in verband met de oorlog in hun eigen land, vertrouwd te maken met de Nederlandse cultuur en samenleving. Dit festival wordt mede mogelijk gemaakt door de opvanglocaties in Oude en Nieuwe Pekela en de gemeente Pekela. 

Praktische info

Toegang: 5 euro, inclusief koffie /thee. Toegangskaarten zijn bij de bibliotheek in Oude Pekela te koop.

Op 15 juni vinden er twee concerten plaats: om 12.00 uur en 15.00 uur. Met het geld dat we hiermee inzamelen worden weer nieuwe initiatieven georganiseerd.