wo 29 mei 2024
29 mei 2024 t/m 27 juni 2024
09:30 - 20:00 uur

Gratis

Expo


Voor

Jonge kinderen
Basisschoolkinderen
Middelbare scholieren
Volwassenen

Expositie 'Schep maar op!'

Let's Dish Up! een expositie van Aletta Jacobs School of Public Health

We weten het allemaal wel: regelmatig vers koken met veel groente, fruit en volkorenproducten is gezonder dan iedere dag friet of pizza halen. Toch is het niet altijd makkelijk om de gezonde keuze te maken. En dat ligt echt niet alleen aan jou zelf. Waar je woont, met wie je samen eet, hoe dik je portemonnee is, hoeveel stress je hebt, wat er in de aanbieding is beïnvloedt allemaal wat en hoeveel jij opschept.

Meer gezonde jaren

Aletta Jacobs School of Public Health (een samenwerking van de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen, het UMCG en vele partners in de drie Noordelijke provincies) zet zich in om betekenisvolle, gelijkwaardige interactie te organiseren tussen wetenschappers en andere inwoners van Noord-Nederland over publieke gezondheid. We informeren, verrassen, verbazen, zetten aan tot nadenken en liefst ook tot actie. Zo willen we de impact van wetenschap over publieke gezondheid vergroten en bijdragen aan meer gezonde jaren voor alle noorderlingen. Een van de manieren waarop we die interactie willen organiseren, is de interactieve installatie ‘Schep Maar Op!’.

Wat je eet, bepaal je niet alleen!

Kom langs naar deze interactieve installatie over voeding. Bekijk de video waarin (on)bekende Noorderlingen vertellen over wat zij eten, of neem een kijkje bij de interactieve Lifelines kaart. Ook zijn er borden met maaltijden uit het verleden, heden en de toekomst. Liever zin in actie? Speel dan het arcadespel!  Je racet met je winkelwagen door de supermarkt om bananen en melk te halen voor je kind met honger, ingrediënten voor groentesoep voor iemand die ziek is en taart en koffie voor je verjaardag.

Ook is er een FEBO-muur aanwezig met fragmenten over de suikertaks.

Praktische info

Deze expositie is te bekijken tijdens de openingstijden van de bibliotheek Stadskanaal.

Op woensdagmiddag 5, 12, 19 en 26 juni is er publieksbegeleiding aanwezig tussen 14:30-16:30u waarin er meer uitleg gegeven kan worden bij en over de expositie.