di 4 juni 2024
18:45 - 21:30 uur

Gratis

Ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Lezing


Inspiratieavond: de kracht van leren

Wat doet leren op latere leeftijd met onze hersenen? En hoe kan het ons denkvermogen en humeur beïnvloeden? En wat betekent het om laaggeletterd te zijn

Het Taalhuis Westerwolde organiseert een inspiratieavond over de wereld van leren en breinontwikkeling. Ontdek met twee bijzondere sprekers, Floor van den Berg en Andries Mol, twee belangrijke thema's: laaggeletterdheid en de kracht van leren op latere leeftijd. 

Werk je in de zorg, het onderwijs, welzijnswerk of ben je geïnteresseerd in de thema’s laaggeletterdheid en leren op latere leeftijd? Wees dan van harte welkom op onze inspiratieavond.

Over de sprekers: 

Andries Mol doorbreekt met zijn verhaal het taboe rondom laaggeletterdheid. Andries heeft namelijk moeite met lezen en foutloos schrijven. Toch scheef hij een boek. Hij deed er vijf jaar over. Als ervaringsdeskundige neemt hij je mee op zijn inspirerende reis en toont hij de kracht van scholing en persoonlijke ontwikkeling.  Hij zal delen over hoe hij zijn taalvaardigheden heeft verbeterd in het Taalhuis en er vervolgens in slaagde om een psychologische roman te schrijven en te publiceren. Laat je inspireren door zijn moed en doorzettingsvermogen.

Floor van den Berg, promovenda aan de RUG, bestudeert hoe het aanleren van nieuwe vaardigheden, zoals gitaar spelen of een vreemde taal, de cognitieve functies van ouderen beïnvloedt. Floor vertelt over de resultaten van haar onderzoek naar ‘gezond ouder worden door nieuwe dingen te leren'. Tijdens deze interactieve workshop gaat het niet alleen om luisteren, maar doe je zelf mee en ervaar je hoe leren ervoor zorgt dat je brein gezond blijft.

Wil je inhoudelijk meer informatie over deze avond, neem dan contact op met Niels Mulder, Taalhuiscoördinator Westerwolde: n.mulder@biblionetgroningen.nl.