zo 29 september 2024
14:00 - 21:00 uur

Gratis

Activiteit


Voor

Middelbare scholieren
Volwassenen

Dungeons & Dragons dag – ‘In het vervloekte hart’

Boekenweek van Jongeren

Ben jij fan van fantasy? Speel je graag Dungeons & Dragons of zou je dit eens willen proberen? Of ben je een creatieveling die graag mooie figuren ontwerpt? Kom naar de Dungeons & Dragons dag! Aan het begin van de middag kun je deelnemen aan workshops van verschillende niveaus. Van het schrijven van achtergrondverhalen tot de manier waarop de dobbelstenen werken. Deze workshops zijn geschikt voor zowel jongeren die nog nooit Dungeons & Dragons hebben gespeeld als voor de meer ervaren spelers. Later in de middag gaan we personages maken en miniatuurtjes schilderen, zodat we helemaal klaar zijn om Dungeons & Dragons te gaan spelen. In de avond gaan we met elkaar een spannend avontuur spelen op basis van het boek ‘In het vervloekte hart’ van Rima Orie. Dit boek is verkozen tot het beste jongerenboek van het jaar 2023. Het boek gaat over Priya Chkadhari, een bloedkind geboren tijdens de bloedmaan, met speciale krachten. Zij leeft verborgen om te vermijden dat ze vermoord wordtwant bloedkinderen worden als monsters gezien.   

Je kunt de hele dag meedoen (meld je je dan wel even aan?), of even langskomen en een kijkje nemen wanneer je maar wilt. Wil je alvast een voorproefje? Kijk dan alvast op onze Discord.

Deze activiteit is onderdeel van de Boekenweek van Jongeren. Bekijk hier het complete programma.

Praktische info

Gratis boek voor jou: 3PAK 
De verhalenbundel 3PAK bestaat uit drie korte verhalen die je tijdens de Boekenweek van Jongeren gratis kunt ophalen in de Bibliotheek of digitaal kunt lezen en luisteren als e-book en luisterboek. Lees meer >