za 26 oktober 2024
12:00 - 13:00 uur

Kosten

€ 5,00

Workshop


Voor

Volwassenen

Workshop Theo Leijdekkers

Maak kennis met beeld en AI

Kunstenaar Theo Leijdekkers komt in de bieb vertellen over zijn werk. Hoe werkte hij vroeger? En hoe werkt hij nu, nu hij AI gebruikt? Theo toont voorbeelden van zijn schilderijen en legt uit hou je AI-programma's kunt inzetten om prachtige beelden te maken. Als je wilt kun je aan het einde op een van de computers aan de slag om je eigen promptjuweel te maken. Uiteraard geassisteerd door Theo. 

 

Deze activiteit maakt deel uit van de expositie ‘Promptjuweel, AI & Kunst’. Deze expositie is van 25 oktober t/m 9 november in Bibliotheek Hoogezand en van 20 november t/m 7 december in Bibliotheek Veendam. Artificiële intelligentie (AI) kan op basis van prompts tekst, beeld en geluid genereren. Voor veel mensen blijft AI echter abstract. Wat kan AI en hoe beïnvloedt het ons leven? Deze expositie biedt een unieke kans om AI op een verrassende manier te ontdekken: door kunst. 

Kunstenaars en makers tonen hoe zij AI hebben ingezet voor grensverleggende kunstwerken; hun promptjuweel. Dit daagt je uit om na te denken over vragen als: kan AI je raken, zoals kunst dat kan doen? En hoe verhouden AI en kunst zich tot elkaar? 

De expositie is gratis toegankelijk! Meer informatie vind je op biblionetgroningen.nl/promptjuweel.